Laden Activities

« All Activities

  • This activity has ended.

Artist Talk Marianna Simnett

Marianna Simnett (1986, VK), woont in Londen.

Lezing in samenwerking met Frans Hals Museum, Haarlem

Marianna Simnett maakte naam met multi-channel video-installaties waarin ze onze angsten en fobieën over het menselijk lichaam exploreert. Haar vrouwelijke protagonisten zijn hybridische figuren, getransformeerd door moderne technologie en vatbaar voor infecties en ontstekingen. Simnett: ‘Ik denk dat het onmogelijk is je vandaag de dag geen zorgen te maken om de staat van alles wat leeft, met voortdurende crises — van grensafsluitingen en migratiecontrole tot milieurampen en klimaatverandering — die het moeilijk maken je gevoel voor humor te behouden. Maar we hebben een sterke verbeelding nodig om nieuwe paden te vinden, waar het bestaan niet afhangt van het lijden van anderen.’ De invloed van theater en klassieke muziek op haar werk is gebleven toen Simnett, opgeleid tot musicus, films, installaties en performances is gaan maken. In de afgelopen jaren zijn solotentoonstellingen van haar werk georganiseerd door Kunsthalle Zürich (2019), New Museum (New York, 2018), Museum für Moderne Kunst (Frankfurt, 2018), Matt’s Gallery (Londen, 2017), Seventeen Gallery (New York, 2016) en Serpentine Pavilion (Londen, 2015). Na de artist talk zal Simnett in gesprek gaan met Melanie Bühler, curator van haar tentoonstelling in het Frans Hals Museum.

Het Frans Hals Museum in Haarlem toont de solo tentoonstelling ‘My Broken Animal’ van Simnett van 16 november 2019 tot 23 februari 2020.

Afbeelding: Marianna Simnett, ‘The Bird Game’ (video still), courtesy van de kunstenaar, FVU, the Rothschild Foundation en het Frans Hals Museum

Tickets

U kunt uw kaarten bestellen op de Engelse event pagina

Gegevens

Datum:
19 november 2019
Tijd:
17:30 - 18:30
Activity Categorie:

Organisator

De Ateliers
Telefoon
+31 (0)20 6739359
E-mail
office@de-ateliers.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Ateliers
Stadhouderskade 86
1073 AT
Amsterdam, Nederland

+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)20 6739359
Site:
Bekijk de site van Locatie